maanantai 13. heinäkuuta 2015

Taustaa

Hieman taustaa tähän blogiin liittyen. Ensinnäkin tässä on jo kolmatta vuotta liikuttu hikoilusta aktivoituvan nokkosihottuman kanssa, joka tuo omat haasteensa treenaamiseen. Sen kanssa on kuitenkin jollain tapaa tottunut jo toimimaan. Se toki on vuosien varrella aiheuttanut sen, että ne kevyimmät liikunnat joissa liikutaan juuri hikoilun rajamailla on jäänyt käytännössä kokonaan pois. Lähinnä sen takia, kun olo on oikeastaan tukalimmillaan kutinan ja ihottuman suhteen juuri silloin kun ei vielä hikoile ihan kunnolla.

Tähän kun lisää taustan koko elämän ajalta liki täysin pallopelien maailmasta, niin tässä on viime aikoina törmännyt enemmän siihen ilmiöön, että sykkeet on aika poskettoman korkeat lenkkeilyn yhteydessä. Tällä hetkellä viime vuosien kiireistä johtuvan kunnon heikkeneminen vielä korostaa asiaa entisestään. Voin siis käydä omasta mielestäni leppoisalla juoksulenkillä jonka yhteydessä pystyn kyllä puhumaankin ongelmitta, mutta keskisyke saattaa huidella siellä lähellä 170 lukemaa.

Olen nyt monen asiantuntijan kanssa asiasta keskustellut ja sieltä tuli samaa viestiä kun itsekin olen asiasta päätellyt. Eli ei ole pidemmän päälle fiksua jatkaa näin. Lajitaustasta johtuen multa puuttuu vuosien ajalta suurelta osin kaikki PK-sykkeillä tehtävät matalatehoiset treenit.

Nyt tämän blogin kautta olisi tarkoitus saada pidettyä omat lenkit sopivan matalatehoisina ja seurata samalla tuon syketason muutosta toivottavasti parempaan ja alhaisempaan suuntaan. Toki seassa on edelleen sitä kovatehoista pelailua, mutta suhde selvästi matalatehoisten puolella.

Blogissa luvassa siis matalatehoista lenkkeilyä lenkkareilla ja maantiepyörällä sekä valokuvia lenkeiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti